Coop Norrböle

Coop Norrböle

Coop Norrböle. En ny etablering på Norrböle.En ny stor matvarubutik står nu klart på det tidigare växthusområdet på Norrböle, intill E4:a rondellen. Stora Coop Norrböle stod klart sensommaren 2022. GENOMFÖRTOm projektetStadsdelen Norrböle är beläget på en sydsluttning...
Stadshuset

Stadshuset

Stadshuset. Ett Stadshus för invånarna. Stadshuset i centrala Skellefteå byggs om på flera våningsplan för att skapa bättre förutsättningar för kommunen att ta emot och ge service till invånarna. Klart sommaren 2022. GENOMFÖRT Om projektetPå entréplan har en ny större...
Sara kulturhus

Sara kulturhus

Sara kulturhus. Ett kulturhus som vågar! Sara kulturhus. Namnet är inspirerat av Sara Lidman, en av Sveriges främsta författare. I Skellefteås utveckling och väg mot målet om 90 000 invånare år 2030 har kultur- och besöksnäring en given plats. Kulturhuset öppnade...
Falkträsket

Falkträsket

Falkträsket. Nya sjönära bostäder i naturskönt område. Sydväst om Skellefteå centrum har Skellefteå kommun utvecklat ett nytt bostadsområde vid Falkträsket. Här har bland annat Ekeblad bostad och Skidstahus byggt nya par-och enbostadshus. Första inflyttning årsskiftet...
Svalan

Svalan

Kontorshuset Svalan. Ett av Sveriges högsta kontorshus i trä. Ett tydligt fokus på hållbarhet kännetecknar stadsdelen Strömsör vid älven i centrala Skellefteå, däribland kontorshuset Svalan som är byggt helt i trä. Huset är byggt i nivåer på fyra till sju våningar och...
Sörbyn

Sörbyn

Ett nytt bostadsområde växer fram i Sörbyn med olika typer av bostäder, med en variation av hyresrätter och bostadsrätter. Byggstart våren 2023 och preliminär inflytt under 2024.
Bergsbyns företagspark

Bergsbyns företagspark

Bergsbyns företagspark ska bli en del av vardagen för tusentals nya människor som kommer att arbeta i Skellefteås expansiva östra delar. Klart hösten 2023.
Klockarhöjden

Klockarhöjden

Skebo fortsätter att bidra till Skellefteås växande bostadsmarknad. Nu ska Klockarhöjden förtätas med cirka 114 nya hyresrätter. Klart sommaren 2023.
Översiktbild över bostadsområde i Kåge.

Kvarnbacken

För att hela Skellefteå ska växa är satsningar utanför centralorten viktiga. Skebo bygger ett 70-tal nya hyreslägenheter i Kåge. Klart årsskiftet 2022/2023.
Södertorg

Södertorg

Planen är att utveckla Södertorg till ett lokalt levande torg med avslappnad och inkluderande atmosfär. Mindre butiksverksamheter och caféer ges utrymme på markplan i bostadshus.
Lekmiljöer Ersmark

Lekmiljöer Ersmark

Attraktiva lekmiljöer är en viktig del för att bidra till barns fysiska aktivitet. Det är också ett viktigt inslag i ett växande Skellefteå. Därför bygger vi nu nya lekmiljöer i Ersmark. Två nya lekplatser, en lekskog och en fruktträdgård. Nu pågår arbetet med planeringen och utformningen av lekmiljöerna.
Coop Norrböle

Coop Norrböle

En ny stor matvarubutik står nu klar på det tidigare växthusområdet på Norrböle, intill E4:a rondellen. Stora Coop Norrböle stod klart sensommaren 2022.
Oxen

Oxen

Diös utvecklar kvarteret Oxen i Centrala stan med ytterligare två hus ett bostadshus på sju våningar samt ett nytt handels, kontors- och affärshus. Klart 2022/2023.
Stadshuset

Stadshuset

Stadshuset i centrala Skellefteå byggs om på flera våningsplan för att skapa bättre förutsättningar för kommunen att ta emot och ge service till invånarna. Klart sommaren 2022.
Laddar…

Mer information. Följ Skellefteå kommun på facebook, instagram eller twitter. Har du frågor kan du även kontakta kundtjänst via kundtjanst@skelleftea.se