Släden – Ett nytt bostadsområde på Sörböle

Det kan bli 100 nya hyreslägenheter på Sörböle. Det är Mannberg Fastigheter som vill göra en större exploatering i närheten av Södertorg på Sörböle.

UNDER PLANERING

Klicka här för att läsa mer

Vad händer just nu?

2 april 2020

Bygg- och miljönämnden har antagit detaljplanen.Om projektet

Området ligger i kvarteret Släden på Sörböle, öster om Södertorg i hörnet Slädgatan och Villagatan. Bygget som planeras är  tre, fyra och fem våningar höga hyreshus med tvåor och treor. En del av lägenheterna blir möjligen trygghetsboende.

På tomten finns i dag ett enfamiljshus med uthus och stor trädgård. I grannskapet ligger flera hyreshus som är två våningar höga.

Aktörer
Mannberg Fastigheter

Övrig information och material
Fördjupad översiktsplan för Skelleftedalen
Detaljplaner
Mannberg Fastigheter

 

Falkträsket

Falkträsket

Sydväst om Skellefteå centrum utvecklar Skellefteå kommun ett nytt bostadsområdet vid Falkträsket. Försäljningen av villatomterna påbörjas hösten 2020.
Hedensbyn företagspark

Hedensbyn företagspark

Stadsdelen Hedensbyn utvecklas till ett effektivt transportnav med hållbara trafikflöden då infrastrukturen förbättras.
Cykelparken på Vitberget

Cykelparken på Vitberget

Vitberget utgör Skelleftedalens viktigaste tätortsnära naturområde och har ett stort utbud av aktivitetsmöjligheter. Den nya cykelparken på Vitberget stod klar juni 2020.
Svalan

Svalan

I stadsdelen Strömsör vid älven i centrala Skellefteå byggs Svalan, Sveriges största kontorshus i trä. Klart sommaren 2021.
Lekplatsen i Drängsmark

Lekplatsen i Drängsmark

Den nya lekplatsen i Drängsmark kommer vara en lekplats med naturtema beläget i ett skogsbryn på Jaktgatan. Klart hösten 2020.
Floraskolan

Floraskolan

När Skellefteå växer ökar behovet av fler skolor. På Morön byggs nu Floraskolan med plats för 1000 elever. Inflyttning sommaren 2020.
Västra Erikslid

Västra Erikslid

Ett nytt område på Erikslid ska etableras, Västra Erikslid. Området är först ut av stadens nya stora bostadsområden med flerbostadshus.
Anderstorps handelsområde

Anderstorps handelsområde

Ett nytt handelsområde planeras att byggas på Anderstorp, mellan E4 och Anderstorp Centrum. Platsen får även en förbättrad trafiklösning. Klart senhösten 2020.
Nordanå

Nordanå

Skellefteå kommun förbättrar tillgängligheten på Nordanå. Området får också en tydligare inramning och bättre passager för cyklister och fotgängare. Klart sommaren 2021.
Laddar…

Mer information. Följ Skellefteå kommun på facebook, instagram eller twitter. Har du frågor kan du även kontakta kundtjänst via kundtjanst@skelleftea.se