Skogslekparken på Sjungande – En samlingspunkt över generationsgränserna

Sjungande Dalen har fått en ny jättelekplats på 3 000 kvadratmeter. Bakom projektet står Riksbyggen, som byggt lekparken på uppdrag av Samfälligheten Värmen. 

GENOMFÖRT

Klicka här för att läsa mer

Vad händer nu?

11 oktober

Skogslekparken invigs söndag 11 oktober, klockan 13.00-15.00.

31 augusti

Lekplatsutrustningen är nu färdigmonterat och omkringliggande miljö färdigställs. 

25 maj 2020

Just nu pågår förberedande markberedning. Därefter påbörjas monteringen av lekplatsutrustningen. Arbetet beräknas pågå till slutet av augusti.

Om projektet
Tanken med lekplatsen är att den ska locka många olika åldersgrupper och fungera som en samlingsplats i området. På lekplatsen finns många olika typer av aktivitetsytor och här finns allt från linbana, klätterställningar, studsmattor, boulebana samt fika- och picknickplatser.

Riksbyggen har försökt bevara så många som möjligt av träden i området, för att skapa känslan av en skogslekpark. De har även jobbat mycket med belysning, av både träd och attraktioner för att lekparken ska kännas trivsam och trygg.

Lekplatsen invigdes oktober 2020.

Bildkälla: Kompan

Aktörer
Riksbyggen

Övrig information och material
Riksbyggens hemsida
Fördjupade översiktsplanen för Skelleftedalen 
Hållbart byggande

Skellefteå Site East

Skellefteå Site East

På Hedensbyn skapar Skellefteå kommun nya industritomter. Målet är att på ett hållbart och klimatsmart sätt skapa ett attraktivt område för energiintensiva företag.
Lejonet

Lejonet

Två nya hyreshus ska byggas intill Myggvalla i Bureå som tillsammans kommer ge Bureå ett 30-tal nya bostäder. Klart årsskiftet 2021/2022.
Klockardalsparken

Klockardalsparken

Klockardalsparken är vintertid ett populärt utflyktsmål för barn och vuxna för att grilla och åka pulka. Nu rustas parken upp för att bli en trevlig och besöksvänlig plats året runt. Klart hösten 2021.
Förskola Norrhammar

Förskola Norrhammar

Behovet av fler förskolor när Skellefteå växer är stort. Nu planeras en ny förskola att byggas intill Norrhammarskolan. Preliminär byggstart hösten 2021.
Vårsådden

Vårsådden

I utkanten av Centrala stan skapar Heimstaden ett nytt bostadskvarter. Inflyttning sommaren 2021.
Släden

Släden

I närheten av Södertorg på Sörböle påbörjar nu Mannberg fastigheter bygget av ett 100-tal nya bostadsrätter. Första etappen klar hösten 2023.
Anderstorpsgården

Anderstorpsgården

På södra sidan av Skellefteälven bygger Heimstaden 221 nya hyresrätter i form av flerfamiljshus och radhus i varierande storlekar. Inflyttning 2023.
Port of Skellefteå

Port of Skellefteå

Port of Skellefteå utvecklas och expanderar för att på bästa sätt stödja Skellefteås växande näringsliv och möta framtida behov av transport- och logistiktjänster. 
Kvarnbacken

Kvarnbacken

För att hela Skellefteå ska växa är satsningar utanför centralorten viktiga. Skebo bygger ett 70-tal nya hyreslägenheter i Kåge. Klart hösten 2022.
Laddar…

Mer information. Följ Skellefteå kommun på facebook, instagram eller twitter. Har du frågor kan du även kontakta kundtjänst via kundtjanst@skelleftea.se