Parkeringshuset Renen – Skellefteås största parkeringshus.

I den nya stadsdelen Strömsör i kvarteret Renen står nu ett nytt parkeringshus klart. Med sina 480 parkeringsplatser varav 300 allmänna är det för nuvarande Skellefteås största.

GENOMFÖRT

Om projektet
Parkeringshuset Renen som stod klart hösten 2019 rymmer totalt 480 parkeringsplatser varav 300 allmänna och är därmed Skellefteås största parkeringshus. Huset omfattar två våningar under mark samt fyra plan ovan mark för bilar samt skyddad parkering under tak för motorcyklar och cyklar.I parkeringshuset finns det även laddplatser för elbilar.

Mot väster har byggnaden att iklätts en grönskimrande glasfasad som gör att ljuset reflekteras och ger ett intressant ljusspel som förändras alltefter solljusets variationer och tid på dygnet. Sockelvåningen mot trottoarer har klätts i varmtonade, breda träpaneler i hyvlad gran och mot öster i ett öppet träraster i värmebehandlad gran.  Inomhusmiljön skiljer sig från många andra parkeringshus då den helt går i ljusa kulörer och skapar en varm stämning. Stora skyltfönster längs gatan ger också möjlighet till evenemangsskyltning.

Aktörer
Skellefteå Industrihus

Övrig information och material
Skellefteå Industrihus Strömsör
Fördjupad översiktsplan för Centrala stan
Fördjupad översiktsplan för Skelleftedalen

Sörbyn

Sörbyn

Ett nytt bostadsområde växer fram i Sörbyn med olika typer av bostäder, med en variation av hyresrätter och bostadsrätter. Byggstart våren 2023 och preliminär inflytt under 2024.
Bergsbyns företagspark

Bergsbyns företagspark

Bergsbyns företagspark ska bli en del av vardagen för tusentals nya människor som kommer att arbeta i Skellefteås expansiva östra delar. Klart hösten 2023.
Klockarhöjden

Klockarhöjden

Skebo fortsätter att bidra till Skellefteås växande bostadsmarknad. Nu ska Klockarhöjden förtätas med cirka 114 nya hyresrätter. Klart sommaren 2023.
Översiktbild över bostadsområde i Kåge.

Kvarnbacken

För att hela Skellefteå ska växa är satsningar utanför centralorten viktiga. Skebo bygger ett 70-tal nya hyreslägenheter i Kåge. Klart årsskiftet 2022/2023.
Södertorg

Södertorg

Planen är att utveckla Södertorg till ett lokalt levande torg med avslappnad och inkluderande atmosfär. Mindre butiksverksamheter och caféer ges utrymme på markplan i bostadshus.
Lekmiljöer Ersmark

Lekmiljöer Ersmark

Attraktiva lekmiljöer är en viktig del för att bidra till barns fysiska aktivitet. Det är också ett viktigt inslag i ett växande Skellefteå. Därför bygger vi nu nya lekmiljöer i Ersmark. Två nya lekplatser, en lekskog och en fruktträdgård. Nu pågår arbetet med planeringen och utformningen av lekmiljöerna.
Coop Norrböle

Coop Norrböle

En ny stor matvarubutik står nu klar på det tidigare växthusområdet på Norrböle, intill E4:a rondellen. Stora Coop Norrböle stod klart sensommaren 2022.
Oxen

Oxen

Diös utvecklar kvarteret Oxen i Centrala stan med ytterligare två hus ett bostadshus på sju våningar samt ett nytt handels, kontors- och affärshus. Klart 2022/2023.
Stadshuset

Stadshuset

Stadshuset i centrala Skellefteå byggs om på flera våningsplan för att skapa bättre förutsättningar för kommunen att ta emot och ge service till invånarna. Klart sommaren 2022.
Laddar…

Mer information. Följ Skellefteå kommun på facebook, instagram eller twitter. Har du frågor kan du även kontakta kundtjänst via kundtjanst@skelleftea.se