Örjanshallen – Hallen i Skelleftehamn tar ny form.

Hela Skellefteå ska vara en attraktiv plats att bo och leva i, både för invånare och för besökare. Därför rustas nu Örjanshallen och den intilliggande badshusparken upp för att området ska bli en mer tilltalande plats att besöka.

PÅGÅENDE

Klicka här för att läsa mer

Vad händer nu?

26 juni 2020

Den stora bassängen och det höj- och sänkbara golvet i den djupa delen av bassängen har monterats. I augusti månad påbörjas driftsättning och injustering av vattenreningen som pågår ca 3 veckor. Preliminärt datum för invigning beräknas till början av oktober.

9 april 2020

Till följd av Covid-19 kan renoveringen av Örjanshallen i Skelleftehamn inte färdigställas i tid. Just nu är tidsplanen minst fyra veckor försenad.

Om projektet
I september 2018 startade det invändiga rivningen och arbetet i lokalerna. Den utvändiga fasaden på hallen behålls, men renoveras och målas om. Invändigt byggs det helt nya omklädningsrum, cafeteria, barnpool, bubbelpool och entré. Simhallen får även en 25x10 meters bassäng där halva delen är höj- och sänkbar.

Intill simhallen ligger idrottsanläggningen och badhusparken, där också badhusparken rustas upp för att bli mer attraktiv för besökare och invånare. Ambitionen är att alla delarna i området ska komplettera varandra och tillsammans göra platsen mer välbesökt och tilltalande .

Hösten 2020 planeras den nyrenoverade Örjanshallen att öppna igen.

 

Aktörer
Skellefteå kommun

Övrig information
Örjanshallen – Skellefteå kommun
Badhusparken
Fördjupad översiktsplan Skelleftedalen

 

Falkträsket

Falkträsket

Sydväst om Skellefteå centrum utvecklar Skellefteå kommun ett nytt bostadsområdet vid Falkträsket. Försäljningen av villatomterna påbörjas hösten 2020.
Hedensbyn företagspark

Hedensbyn företagspark

Stadsdelen Hedensbyn utvecklas till ett effektivt transportnav med hållbara trafikflöden då infrastrukturen förbättras.
Cykelparken på Vitberget

Cykelparken på Vitberget

Vitberget utgör Skelleftedalens viktigaste tätortsnära naturområde och har ett stort utbud av aktivitetsmöjligheter. Den nya cykelparken på Vitberget stod klar juni 2020.
Svalan

Svalan

I stadsdelen Strömsör vid älven i centrala Skellefteå byggs Svalan, Sveriges största kontorshus i trä. Klart sommaren 2021.
Lekplatsen i Drängsmark

Lekplatsen i Drängsmark

Den nya lekplatsen i Drängsmark kommer vara en lekplats med naturtema beläget i ett skogsbryn på Jaktgatan. Klart hösten 2020.
Floraskolan

Floraskolan

När Skellefteå växer ökar behovet av fler skolor. På Morön byggs nu Floraskolan med plats för 1000 elever. Inflyttning sommaren 2020.
Västra Erikslid

Västra Erikslid

Ett nytt område på Erikslid ska etableras, Västra Erikslid. Området är först ut av stadens nya stora bostadsområden med flerbostadshus.
Anderstorps handelsområde

Anderstorps handelsområde

Ett nytt handelsområde planeras att byggas på Anderstorp, mellan E4 och Anderstorp Centrum. Platsen får även en förbättrad trafiklösning. Klart senhösten 2020.
Nordanå

Nordanå

Skellefteå kommun förbättrar tillgängligheten på Nordanå. Området får också en tydligare inramning och bättre passager för cyklister och fotgängare. Klart sommaren 2021.
Laddar…

Mer information. Följ Skellefteå kommun på facebook, instagram eller twitter. Har du frågor kan du även kontakta kundtjänst via kundtjanst@skelleftea.se