Nipan –  Skebo bygger två nya hyreshus vid Parksbrons södra fäste.

Skebo bygger ett 70-tal hyresrätter i två hus på Nipan, ett kvarter vid Parkbrons södra fäste i centrala Skellefteå. Klart hösten 2022.

PÅGÅENDE

Klicka här för att läsa mer

Vad händer nu?

20 maj 2021

Pålningen är klar och inom kort påbörjas gjutning av markplattor och väggar.

Om projektet

Skebo har tidigare byggt Lilla Nipan med 52 lägenheter som stod klart 2018 och ligger alldeles intill där de nya lägenheterna nu byggs. Husen ligger på Bockholmsvägen, mellan Parkbrons södra fäste och Campusområdet.

Vid bygget kommer enbart grön betong att användas, vilket innebär att cement ersätts av annat material, vilket ger en minskad klimatpåverkan. Fokus läggs också på tillgänglighet och smarta planlösningar som även omfattar entréer, trapphus och tvättstuga. 

Totalt kommer de två nya husen rymma ett 70-tal hyresrätter.

Aktörer
Skebo
NCC

Övrig information och material
Skebos hemsida – Nipan 2
Lilla Nipan
Södertorg
Fördjupad översiktsplan för Centrala stan
Fördjupad översiktsplan för Skelleftedalen

 

Klockardalsparken

Klockardalsparken

Klockardalsparken är vintertid ett populärt utflyktsmål för barn och vuxna för att grilla och åka pulka. Nu rustas parken upp för att bli en trevlig och besöksvänlig plats året runt. Klart hösten 2021.
Förskola Norrhammar

Förskola Norrhammar

Behovet av fler förskolor när Skellefteå växer är stort. Nu planeras en ny förskola att byggas intill Norrhammarskolan. Preliminär byggstart hösten 2021.
Vårsådden

Vårsådden

I utkanten av Centrala stan skapar Heimstaden ett nytt bostadskvarter. Inflyttning sommaren 2021.
Släden

Släden

I närheten av Södertorg på Sörböle påbörjar nu Mannberg fastigheter bygget av ett 100-tal nya bostadsrätter. Första etappen klar hösten 2023.
Anderstorpsgården

Anderstorpsgården

På södra sidan av Skellefteälven bygger Heimstaden 221 nya hyresrätter i form av flerfamiljshus och radhus i varierande storlekar. Inflyttning 2023.
Skellefteå Site East

Skellefteå Site East

På Hedensbyn skapar Skellefteå kommun nya industritomter. Målet är att på ett hållbart och klimatsmart sätt skapa ett attraktivt område för energiintensiva företag.
Port of Skellefteå

Port of Skellefteå

Port of Skellefteå utvecklas och expanderar för att på bästa sätt stödja Skellefteås växande näringsliv och möta framtida behov av transport- och logistiktjänster. 
Kvarnbacken

Kvarnbacken

För att hela Skellefteå ska växa är satsningar utanför centralorten viktiga. Skebo bygger ett 70-tal nya hyreslägenheter i Kåge. Klart hösten 2022.
Nipan

Nipan

Skebo bygger ett 70-tal hyresrätter i två hus på Nipan, ett kvarter vid parkbrons södra fäste i centrala Skellefteå. Klart hösten 2022.
Laddar…

Mer information. Följ Skellefteå kommun på facebook, instagram eller twitter. Har du frågor kan du även kontakta kundtjänst via kundtjanst@skelleftea.se