Morö backe skola – Skellefteå kommuns mest hållbara skola

Skellefteå växer och det gör också antal elever. Morö backe skola är nu utbyggd för att klara både dagens och morgondagens behov. Skolan stod klar inför skolstarten i augusti 2018.

GENOMFÖRT

Om projektet
Morö backe skolan ligger i nordöstra delen av Skellefteå, i stadsdelen Morö backe. Skolan, från förskoleklass till årskurs 9, består av en nyrenoverad del för åk F-6 och en helt nybyggd högstadieskola i trä.

Skolan är platsbyggd med limträstomme, träfasad och stora delar KL-trä i bjälklag och väggar. KL-trä, korslimmat trä, är massiva träskivor av hyvlat virke som limmas ihop med vartannat skikt korslagt för att öka formstabiliteten. Resultatet är ett byggelement som är tvärstyvt och tåligt i förhållande till sin låga vikt.

Digitala verktyg är en självklar del i undervisningen på skolan. Eleverna tillhör en klass och en årskurs och kan delas in i olika grupperingar utifrån de behov som finns och för att skapa en likvärdig undervisning. I skolan erbjuds även varierande lärmiljöer som ger en trivsam inomhusmiljö för eleverna.

Aktörer
Peab
Skellefteå kommun

Övrig information och material
Morö backe skola, Skellefteå kommun
Hållbart byggande, Skellefteå kommun
Trästad Skellefteå, Skellefteå kommun

Nipan

Nipan

Skebo bygger ett 70-tal hyresrätter i två hus på Nipan, ett kvarter vid parkbrons södra fäste i centrala Skellefteå. Klart hösten 2022.
Sara kulturhus

Sara kulturhus

Sara kulturhus ska bli en naturlig mötesplats för alla, där olika kultur- och konstformer förs samman, inspirerar och utmanar varandra. Sara kulturhus öppnar 8 september 2021.
Falkträsket

Falkträsket

Sydväst om Skellefteå centrum utvecklar Skellefteå kommun ett nytt bostadsområdet vid Falkträsket. Byggstart våren 2021.
Älvshöjden

Älvshöjden

Peab bostad planerar att bygga nya bostadsrätter längs Östra Nygatan på Älvsbacka. Säljstartat hösten 2020.
Strömsör

Strömsör

Skebo, Riksbyggen och Skellefteå Industrihus utvecklar tillsammans stadsdelen Strömsör vid älven i centrala Skellefteå.
Förskola Bergsbyn

Förskola Bergsbyn

En ny förskola med sex avdelningar håller på att byggas på Kalkbruksgatan i Bergsbyn. Klart årsskiftet 2021/2022.
Skellefteå Site East

Skellefteå Site East

På Hedensbyn skapar Skellefteå kommun nya industritomter. Målet är att på ett hållbart och klimatsmart sätt skapa ett attraktivt område för energiintensiva företag.
Polaris

Polaris

Intill Sara kulturhus planerar Diös att bygga två nya hus med 100 nya bostads- och hyresrätter. De planerar även för lokaler för olika verksamheter i gatuplan.
Parkeringshuset på CK-parkeringen

Parkeringshuset på CK-parkeringen

Var parkeringar för olika trafikslag placeras är ett samarbete och dialog mellan kommunen, handlare och fastighetsägare och är en förutsättning för att hitta fungerande lösningar som gynnar alla.
Laddar…

Mer information. Följ Skellefteå kommun på facebook, instagram eller twitter. Har du frågor kan du även kontakta kundtjänst via kundtjanst@skelleftea.se