Bergsbyns företagspark. En del av en hållbar vardag.

Bergsbyns företagspark ska bli en del av vardagen för tusentals nya människor som kommer att arbeta i Skellefteås expansiva östra delar. Med en kombination av nära, tillgänglig service och bevarade grönområden, blir det ett område med stor vikt på sociala värden. 

PÅGÅENDE

Klicka här för att läsa mer

Vad händer nu?

2 september 2022

Markarbetet som vägar, vatten och avlopp har påbörjats. Elektrifierade maskiner används och under hösten kommer en elektrisk bergkross att användas. 

21 mars 2022

Företagspark med fokus på hållbarhet ska byggas i Bergsbyn

Om projektet

Bergsbyns företagspark ligger direkt anslutning till den samling nyetablerade industrier i östra Skellefteå. Företagsparken ska utgöras av verksamheter som kompletterar den dominerande produktionsindustrin som etableras i den här delen av Skellefteå. Totalt handlar det om 25–35 tomter på mellan 4 000 och 10 000 m2, med möjlighet att vid behov slå ihop tomter för att erbjuda flexibilitet.

Här ska olika serviceföretag kombineras med aktörer som både värdesätter närheten av och kompletterar det nyetablerade batteriklustret. Dessutom får företagsparken en stark miljöprofil, vilket gör det ännu enklare att uppnå målsättningarna om hållbarhet i både industri och vardag.

Byggstart för gata, vatten och avlopp till området var våren 2022 och därefter följer en byggtid på cirka 1,5 år. Arbetet med att markanvisa tomter till företag och verksamheter sker löpande under byggtiden.

Aktörer
Skellefteå kommun
NCC

Övrig information och material
NCCs hemsida
Northvolt Ett
Etablera i Skellefteå
Fördjupad översiktsplan för Skelleftedalen

Sörbyn

Sörbyn

Ett nytt bostadsområde växer fram i Sörbyn med olika typer av bostäder, med en variation av hyresrätter och bostadsrätter. Byggstart våren 2023 och preliminär inflytt under 2024.
Bergsbyns företagspark

Bergsbyns företagspark

Bergsbyns företagspark ska bli en del av vardagen för tusentals nya människor som kommer att arbeta i Skellefteås expansiva östra delar. Klart hösten 2023.
Klockarhöjden

Klockarhöjden

Skebo fortsätter att bidra till Skellefteås växande bostadsmarknad. Nu ska Klockarhöjden förtätas med cirka 114 nya hyresrätter. Klart sommaren 2023.
Översiktbild över bostadsområde i Kåge.

Kvarnbacken

För att hela Skellefteå ska växa är satsningar utanför centralorten viktiga. Skebo bygger ett 70-tal nya hyreslägenheter i Kåge. Klart årsskiftet 2022/2023.
Södertorg

Södertorg

Planen är att utveckla Södertorg till ett lokalt levande torg med avslappnad och inkluderande atmosfär. Mindre butiksverksamheter och caféer ges utrymme på markplan i bostadshus.
Lekmiljöer Ersmark

Lekmiljöer Ersmark

Attraktiva lekmiljöer är en viktig del för att bidra till barns fysiska aktivitet. Det är också ett viktigt inslag i ett växande Skellefteå. Därför bygger vi nu nya lekmiljöer i Ersmark. Två nya lekplatser, en lekskog och en fruktträdgård. Nu pågår arbetet med planeringen och utformningen av lekmiljöerna.
Coop Norrböle

Coop Norrböle

En ny stor matvarubutik står nu klar på det tidigare växthusområdet på Norrböle, intill E4:a rondellen. Stora Coop Norrböle stod klart sensommaren 2022.
Oxen

Oxen

Diös utvecklar kvarteret Oxen i Centrala stan med ytterligare två hus ett bostadshus på sju våningar samt ett nytt handels, kontors- och affärshus. Klart 2022/2023.
Stadshuset

Stadshuset

Stadshuset i centrala Skellefteå byggs om på flera våningsplan för att skapa bättre förutsättningar för kommunen att ta emot och ge service till invånarna. Klart sommaren 2022.
Laddar…

Mer information. Följ Skellefteå kommun på facebook, instagram eller twitter. Har du frågor kan du även kontakta kundtjänst via kundtjanst@skelleftea.se