Bergsbyns företagspark. En del av en hållbar vardag.

Bergsbyns företagspark ska bli en del av vardagen för tusentals nya människor som kommer att arbeta i Skellefteås expansiva östra delar. Med en kombination av nära, tillgänglig service och bevarade grönområden, blir det ett område med stor vikt på sociala värden. Klart 2024.

PÅGÅENDE

Klicka här för att läsa mer

Om projektet

Bergsbyns företagspark ligger direkt anslutning till den samling nyetablerade industrier i östra Skellefteå. Företagsparken ska utgöras av verksamheter som kompletterar den dominerande produktionsindustrin som etableras i den här delen av Skellefteå. Totalt handlar det om 25–35 tomter på mellan 4 000 och 10 000 m2, med möjlighet att vid behov slå ihop tomter för att erbjuda flexibilitet.

Här ska olika serviceföretag kombineras med aktörer som både värdesätter närheten av och kompletterar det nyetablerade batteriklustret. Dessutom får företagsparken en stark miljöprofil, vilket gör det ännu enklare att uppnå målsättningarna om hållbarhet i både industri och vardag.

Byggstart för gata, vatten och avlopp till området är planerad till maj 2022 och sedan följer en byggtid på cirka 1,5 år. Arbetet med att markanvisa tomter till företag och verksamheter kommer att påbörjas under våren 2022 och därefter ske löpande under byggtiden.

Aktörer
Skellefteå kommun
NCC

Övrig information och material
Northvolt Ett
Etablera i Skellefteå
Fördjupad översiktsplan för Skelleftedalen

Västra Erikslid

Västra Erikslid

Skellefteå kommer att bygga 5000 fler bostäder fram till år 2025 varav en stor del kommer att vara i Skelleftedalen. Västra Erikslid blir ett av stadens nya stora bostadsområden. Helt klart årsskiftet 2023/2024.
Bägaren

Bägaren

Samhällsbyggnadsbolaget bygger två nya punkthus på Moröhöjden för cirka 50 lägenheter. Husen blir upp till 5, respektive 7 våningar höga. Klart 2023.
Bergsbyns företagspark

Bergsbyns företagspark

Bergsbyns företagspark ska bli en del av vardagen för tusentals nya människor som kommer att arbeta i Skellefteås expansiva östra delar. Klart 2024.
Södra Lasarettsvägen

Södra Lasarettsvägen

Södra Lasarettsvägen byggs om till en stadsgata med trädallé, gång- och cykelbana och trygga sätt att passera gatan. Klart 2022.
Hammarängen Skellefteå Södra

Hammarängen Skellefteå Södra

Efterfrågan på hållbara industriområden ökar, både från befintliga företag som vill expandera och nya etableringar. Nu utvecklas Hammarängens industriområde för att möta det växande behovet.
Nipan

Nipan

Skebo bygger två nya hus med hyresrätter på Nipan, ett kvarter vid Parkbrons södra fäste i centrala Skellefteå. Klart vintern 2022.
Polaris

Polaris

Intill Sara kulturhus ska HSB Norr bygga två nya hus med 100 bostads-och hyresrätter samt lokaler för olika verksamheter i gatuplan. Preliminär inflyttning hösten 2024.
Torget

Torget

Torget ska även i fortsättningen ha en flexibel utformning med plats för större och mindre evenemang och aktiviteter året om. Utvecklingen av torget kan börja när omkringliggande projekt i Centrala stan är klara. Preliminärt 2023-2025.
Grunnan

Grunnan

Som en del i ett varierat bostadsutbud ska två nya höghus byggas intill älven på södra sidan Viktoriabron. Byggnaderna blir åtta respektive sex våningar höga. Klart hösten 2024.
Laddar…

Mer information. Följ Skellefteå kommun på facebook, instagram eller twitter. Har du frågor kan du även kontakta kundtjänst via kundtjanst@skelleftea.se